Gazdaság és Versenyképesség Kutatóintézet

A székelyföldi turizmuspiac professzionalizációs lehetőségei

Europe/Budapest
Online, Ms-Teams kerekasztal beszélgetés, pontszerző
Description

A székelyföldi turizmuspiac professzionalizációs lehetőségei 

2021.11.30. 18:00-19.30

Online, Ms-Teams, pontszerző

A kerekasztal-beszélgetés résztvevői:

Csapody Balázs - Pannon Gasztronómiai Akadémia elnöke, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia tagja, a balatonszemesi Kistücsök étterem tulajdonosa

Dr. Horváth Alpár - Babes-Bolyai Tudományegyetem gyergyószentmiklósi kihelyezett tagozatának egyetemi adjunktusa; szakterületei: turizmusföldrajz, turizmuspolitika, turizmusgazdaságtan

László Endre - Székelyföldi Turisztikai Desztináció Menedzsment Klaszter elnöke, Transilvania Tourist Service utazási iroda tulajdonosa

Dr. Sulyok Márta Judit – Balatoni Turisztikai Kutatóintézet vezetője, Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kar, Turizmus Intézeti Tanszékének egyetemi adjunktusa; szakterületei: vízparti desztinációk, turisztikai marketing, márkázás

moderátor: Tóth-Batizán Emese Emőke, NKE EJKK ösztöndíjasa, a Transylvania Bloom Initiative elnöke

A kerekasztal témája:

Egy jól működő turizmuspiac a székelyföldi gazdaság húzóágazata lehetne, hozzájárulna az életszínvonal növekedéséhez és az elvándorlás csökkenéséhez. A székelyföldi turizmuspiac viszont egy helyben toporog már hosszú évek óta és valahogy nem sikerül haladnia a professzionalizáció útján, így nem sikerül új, fizetőképesebb rétegeket sem vissza/hozni a régióba. A kerekasztal-beszélgetésen az állam valamint a különböző szakmai szervezetek, a minősítési és TDM rendszerek szabályozó szerepéről, együttműködésről, bizalomról valamint a szakoktatás megreformálásának fontosságáról fog szó esni,  mindazon elemekről, amelyek fontos szerepet tölthenek be a székelyföldi turizmusipar professzionalizációjában.

A rendezvény regisztrációhoz kötött. Az online csatlakozáshoz szükséges linket minden regisztrált érdeklődőnek e-mailben küldjük meg.

Organized by

Dr. Kutasi Gábor

Dr. Kutasi Gábor