2023-as események

Kódexek és könyvtárak: Hogyan tárolták és hozták létre az információt a középkorban, és hogyan kapcsolódik ez a digitális adattároláshoz és az archiváláshoz?

Europe/Budapest
Oktatási Központ/1. emelet-114-115. MULTI (Oktatási Központ)

Oktatási Központ/1. emelet-114-115. MULTI

Oktatási Központ

1083 Budapest, Üllői út 82.
90
Show room on map
Description

Csatlakozz hozzánk egy időutazásra a középkori információtárolás és napjaink digitális adattárolásának lenyűgöző világába! Ezen a kerekasztal beszélgetésen felfedezheted, hogyan őrizték meg az évszázadok során az értékes tudást és információt a középkorban. Megismerheted a kódexek és kéziratok elkészítésének művészetét és megtudhatod, hogyan játszottak kulcsfontosságú szerepet az információs források megőrzésében és terjesztésében. De ne feledjük, hogy a múlt csak az egyik fele a történetnek! A rendezvényen bemutatjuk a digitális kor adattárolásának és archiválásának forradalmi fejlődését is. Megismerheted, hogyan terjed el a digitális technológia a tudás megőrzésének és terjesztésének területén, és hogyan alakul át az információ terjesztése az online világban.

A kerekasztal beszélgetés résztvevői:

Dr. Körmendi Tamás - habilitált egyetemi docens, tanszékvezető - Eötvös Loránd Tudományegyetem - Bölcsészettudományi Kar - Történelem Segédtudományai Tanszék 

Dr. Rácz György - főlevéltáros, tudományos igazgatóhelyettes – Magyar Nemzeti Levéltár

 

Organized by

NKE ÁNTK Közszervezési és Infotechnológiai Tanszék
Dr. László Gábor - egyetemi docens