Könyvbemutató

Trianon enciklopédia könyvbemutató (szerk.: Ablonczy Balázs-Hatos Pál-Nagy Szabolcs-Szeghy-Gayer Veronika-Zahorán Csaba)

Europe/Budapest
Földszint-49. Zrínyi Miklós terem/Ludovika Főépület (Ludovika Főépület)

Földszint-49. Zrínyi Miklós terem/Ludovika Főépület

Ludovika Főépület

1083 Budapest, Ludovika tér 2.
90
Mutasd a térképen
Leírás
Kép

Mikor mondták ki az erdélyi románok a Magyarországtól való elszakadást? Hány jegyzéket adott át Fernand Vix alezredes a magyar kormányzatnak? Ki volt Szlovákia első diktátora? Kik szálltak szembe az egyre több magyarlakta területet megszálló idegen csapatokkal? Hogyan érintette a magyar vasúthálózatot a trianoni békeszerződés? Hány menekült érkezett Magyarországra az elcsatolt területekről? Mennyi időbe telt, mire úgy-ahogy magához tért a magyar gazdaság Trianon után?

Ezek a kérdések szerepelnek a Közép-Európa Kutatóintézet és partnerei, a Trianon 100 Kutatócsoport (HUN-REN BTK TTI), valamint a Habsburg Ottó Alapítvány legújabb kiadványának fülszövegében. A Trianon enciklopédia 74 szócikkének szerzői rájuk – és még sok másra – próbálnak meg válaszolni rövid, lényegre törő írásaikban. A rendezvényen Romsics Gergely történész mutatja be a kötetet, és beszélget a szerkesztőkkel, valamint Jeszenszky Géza történész-diplomatával. 

A kötet a helyszínen megvásárolható.

 A program ingyenes, pontszerző, de regisztrációhoz kötött.

 Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

Szervező

EJKK Közép-Európa Kutatóintézet

Zahorán Csaba