2024. évi rendezvények

Délvidéki terepgyakorlat

Europe/Budapest
Délvidék (Délvidék)

Délvidék

Délvidék

Leírás

Érdekel a történelem? Szeretnél olyan helyeken járni, ahol a természet, a kultúra és a történelem varázslatos ötvözetet alkot? Jelenleg 11., 12. vagy 13. évfolyamon tanulsz középiskolában?  

Amennyiben igen, jelentkezz a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemeskürty István Tanárképző Kar által szervezett INGYENES terepgyakorlatra.

A jelentkezéshez semmi mást nem kell tenned, mint jelen felületen regisztrálni és egy rövid, legfeljebb 1 oldalas motivációs levelet feltölteni, amelyben bemutatod, hogy miért szeretnél részt venni a terepgyakorlaton.

Amennyiben bármilyen kérdésed van, a következő e-mail címen tudod felvenni velünk a kapcsolatot: terepgyakorlat@uni-nke.hu.  

Programterv

A Nemeskürty István Tanárképző Kar leendő oktatóinak vezetésével ismerheted meg a Délvidék ritkán látogatott sejtelmes tájait és különleges történeteit Bácskától a Vaskapuig, a nándorfehérvári várvédelemtől a temesvári forradalomig. Csak néhány "leg" utunk során: a világ legdélebbi magyar többségű települése (Székelykeve), a Kárpát-medence leglátványosabb szurdokvölgye (Vaskapu), Európa első elektromos közvilágítással ellátott városa (Temesvár). A terepgyakorlat alkalmat ad a történelmi ismeretek elmélyítésére, összegzésére a középkortól napjainkig fonódó eseménysorok bemutatásával, ráadásul mindezt a legautentikusabb módon, a helyszíneken élhetjük át.

1. nap

Indulás: 9 órakor. Indulás helye: Nemzeti Közszolgálati Egyetem (1083 Budapest, Üllői út 82.). 

 

Budapest – Szabadka (Városháza, Zsinagóga) – Palicsi-tó – Tóthfalu.

  

2. nap

Tóthfalu – Csúrog – Zimony (Hunyadi-torony) – Belgrád (Kalemegdán-erőd) – Székelykeve.

 

3. nap

Székelykeve – Galambóc (Galambóc vára) – Orsova – Herkulesfürdő.

 

4. nap

Herkulesfürdő – Temesvár – Arad – Budapest. 

 

Várható érkezés: 21 órakor. Érkezés helye: Nemzeti Közszolgálati Egyetem (1083 Budapest, Üllői út 82.). 

 

A négynapos terepgyakorlat során a szállás Tóthfalun, Székelykevén és Herkulesfürdőn lesz, amely helyeken a reggeli, ebéd és vacsora biztosított a résztvevő diákok számára

 

A jelentkezési határidő: 2024. október 15. A jelentkezési határidő leteltét követően a résztvevő diákokat az általuk megadott e-mail címen értesíteni fogjuk. 

Szervező

Nemzeti Közszolgálati Egyetem

Regisztráció
Érdeklődő
Elérhetőség