Ludovika Fesztivál - Szabadegyetem

2024 - a szuverén nemzetek Európája? Belpolitikai kérdések európai szinten

by Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter

Europe/Budapest
Party sátor (Orczy-park)

Party sátor

Orczy-park

1089 Budapest, Orczy út 1.
Description

A képen embléma látható

Automatikusan generált leírás

LUDOVIKA FESZTIVÁL 2023-BAN IS

2023-ban május 11. és 13. között széles programkínálattal, hivatásrendi bemutatókkal, koncertekkel és Ludovika Szabadegyetemi előadásokkal várja az NKE az érdeklődőket a Ludovika Campuson. A három napon át tartó rendezvény programkínálata a hagyományokat követi: zene, tánc és a hivatásrendek bemutatói mellett újra érdekes előadásokkal, beszélgetésekkel várjuk a látogatókat május 11-én és 12-én.

A programterv összeállításánál továbbra is az egyetem kutatásaira, a képzések keretében elérhető tudásanyagra, valamint a közéletet tematizáló fontos témákra építettünk, amelyre korunk meghatározó hazai és nemzetközi szereplőit kérjük fel.

 

Dr. Navracsics Tibor - területfejlesztési miniszter

Dr. Navracsics Tibor 1990-ben szerzett diplomát az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán, majd 1999-ben doktorált az ELTE ÁJK-n politikatudományból. 2006-2014-ig a Fidesz országgyűlési képviselő és frakcióvezetője volt. 2010 és 2014 között közigazgatási és igazságügyi miniszteri és miniszterelnök-helyettesi pozíciót töltött be. 2014-ben külgazdasági és külügyminiszter volt, majd 2014 és 2019 között az Európai Bizottság kultúráért, oktatásért, ifjúságpolitikáért és sportügyért felelős biztosaként dolgozott.

Az NKE Európa Stratégia Kutatóintézetének vezetője volt 2022. júniusig és a Veszprém-Balaton 2023 Európa kulturális fővárosa program kormánybiztosa. Az NKE címzetes egyetemi tanára, az Egyetem Díszpolgára, az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Politikatudományi Intézetének egyetemi docense.

 

Moderátor: Szabó Anett - sajtófőnök, Nemzeti Közszolgálati Egyetem

 

Várunk szeretettel minden érdeklődőt!

 

Organized by

Rendezvény és Program Iroda