Ludovika Fesztivál - Szabadegyetem

BETELT - Eredményes válságkezelés?

by Dr. Pogátsa Zoltán, nemzetközi politikai gazdaságtan szakértő, Sebestyén Géza, az MCC Gazdaságpolitikai Műhelyének vezetője

Europe/Budapest
Állam és EU sátor (Orczy-park)

Állam és EU sátor

Orczy-park

1089 Budapest, Orczy út 1.
Description

A képen embléma látható

Automatikusan generált leírás

LUDOVIKA FESZTIVÁL 2023-BAN IS

2023-ban május 11. és 13. között széles programkínálattal, hivatásrendi bemutatókkal, koncertekkel és Ludovika Szabadegyetemi előadásokkal várja az NKE az érdeklődőket a Ludovika Campuson. A három napon át tartó rendezvény programkínálata a hagyományokat követi: zene, tánc és a hivatásrendek bemutatói mellett újra érdekes előadásokkal, beszélgetésekkel várjuk a látogatókat május 11-én és 12-én.

A programterv összeállításánál továbbra is az egyetem kutatásaira, a képzések keretében elérhető tudásanyagra, valamint a közéletet tematizáló fontos témákra építettünk, amelyre korunk meghatározó hazai és nemzetközi szereplőit kérjük fel.

 

Tisztelt Érdeklődők!

Szeretnénk Önöket értesíteni, hogy az előadásra való jelentkezés maximális regisztrációs számmal lezárult.

Megértésüket köszönjük:

Szervezők

 

Dr. Pogátsa Zoltán - nemzetközi politikai gazdaságtan szakértő

Pogátsa Zoltán közgazdász, szociológus, a nemzetközi politikai gazdaságtan szakértője. A Nyugat-magyarországi Egyetem docense, a Közép-Európai Egyetem, az ELTE és a Veronai Egyetem oktatója és a Magyar Tudományos Akadémia volt kutatója. Doktori diplomáját a Sussexi Egyetemen szerezte. 2013-ban görög állami ösztöndíjjal Athénban kutatta a görög válságot, munkája eredményeit könyvben foglalta össze. Oktatói munkája során például az európai integráció gazdaságtana, nemzetközi politikai gazdaságtan, Közép-Európa gazdasága, EU szakpolitikák témakörökben ad elő. Kutatási területe az európai integráció, különös tekintettel a periféria országaira.

 

Dr. Sebestyén Géza - az MCC Gazdaságpolitikai Műhelyének vezetője, matematikus és közgazdász

Dr. Sebestyén Géza okleveles matematikus és közgazdász, az MCC Gazdaságpolitikai Műhelyének vezetője, aki vendégoktatóként tanított többek között a német Munich Business School, az azerbajdzsáni tőzsde, a franciaországi ESSCA, a Nemzetközi Bankárképző, a bécsi WU Wien, a Világbank és az ELTE matematikus képzéseinek kurzusain. Korábban a Kodolányi János Főiskola, a Szegedi Tudományegyetem és a Budapesti Corvinus Egyetem oktatója volt. 

Emellett olyan tisztségeket is betöltött, mint az OECONOMUS Gazdaságkutató Alapítvány kutatási igazgatója vagy az MKB Kockázati Tőkealapkezelő igazgatósági tagja. Doktori fokozatát a Budapesti Corvinus Egyetemen szerezte. Több angol és magyar nyelvű szakkönyv társszerzője, összesen mintegy 20 tudományos mű kötődik a nevéhez. 

 

Várunk szeretettel minden érdeklődőt!

 

Organized by

Rendezvény és Program Iroda