Ludovika Fesztivál - Szabadegyetem

Túl vagyunk-e a "Point of No Return"-on? A Föld és a társadalom - a Zsuffa István Szakkollégium gondozásában

by Dr. Hetesi Zsolt, fizikus-csillagász, Litkei Máté, az MCC Klímapolitikai Intézet igazgatója

Europe/Budapest
Fenntartható fejlődés sátor (Oktatási Központ 212-213-as terem)

Fenntartható fejlődés sátor

Oktatási Központ 212-213-as terem

1089 Budapest, Orczy út 1.
Description

A képen embléma látható

Automatikusan generált leírás

LUDOVIKA FESZTIVÁL 2023-BAN IS

2023-ban május 11. és 13. között széles programkínálattal, hivatásrendi bemutatókkal, koncertekkel és Ludovika Szabadegyetemi előadásokkal várja az NKE az érdeklődőket a Ludovika Campuson. A három napon át tartó rendezvény programkínálata a hagyományokat követi: zene, tánc és a hivatásrendek bemutatói mellett újra érdekes előadásokkal, beszélgetésekkel várjuk a látogatókat május 11-én és 12-én.

A programterv összeállításánál továbbra is az egyetem kutatásaira, a képzések keretében elérhető tudásanyagra, valamint a közéletet tematizáló fontos témákra építettünk, amelyre korunk meghatározó hazai és nemzetközi szereplőit kérjük fel.

 

Dr. Hetesi Zsoltfizikus-csillagász, Víztudományi Kar egyetemi docense

Dr. Hetesi Zsolt az NKE VTK Környezetbiztonsági Tanszék oktatója. Diplomáját 2003-ban szerezte, majd 2008-ban doktorált fizikából. Szakterülete adatsorok statisztikai vizsgálata, energiarendszerek nagy időfelbontású modellezése, éghajlati-alkalmazkodó és szénmegkötő innovációk vizsgálata és modellezése a mezőgazdaságban és a tájgazdálkodásban. Óraadó az ELTE TTK-n és külső szakértő a Pécsi Tudományegyetemen. 2013 és 2016 között egy kutatóműhely tagjaként a Nemzetgazdasági Minisztérium, majd az MNB számára készített energetikai, fenntartható gazdaságpolitikai elemzéseket, modelleket, hírelemzéseket.

 

Litkei Máté - az MCC Klímapolitikai Intézet igazgatója

Litkei Máté az MCC Klímapolitikai Intézetének igazgatója, környezetgazdálkodási agrármérnökként végzett Gödöllőn, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemen (korábban Szent István Egyetem). Egy agrár-élelmiszeripari cég ügyvezetőjeként néhány évig gyógyszer-, kozmetika- és élelmiszeripari alapanyagok előállításával és forgalmazásával foglalkozott. Karrierjét szakpolitikai elemzőként folytatta, különös figyelmet fordítva az európai és hazai klímapolitikára. A Klímapolitikai Intézethez kutatóként érkezett, később kutatásvezető, majd az Intézet igazgatója lett.

 

Várunk szeretettel minden érdeklődőt!

 

Organized by

Rendezvény és Program Iroda