Ludovika Fesztivál - Szabadegyetem

Az ukrán háború lehetséges következményei

by Prőhle Gergely, volt nagykövet, az NKE Stratégiai Tanulmányok Intézetének igazgatója, Dr. Schmidt Mária, főigazgató Terror Háza Múzeum, Dr. Magyarics Tamás, korábbi nagykövet, tudományos főmunkatárs, NKE EJKK Amerika Kutatóintézet, Dr. Somkuti Bálint, biztonságpolitikai elemző, kutatótanár, MCC

Europe/Budapest
Party sátor (Oktatási Központ II-es előadó)

Party sátor

Oktatási Központ II-es előadó

1089 Budapest, Orczy út 1.
Description

A képen embléma látható

Automatikusan generált leírás

LUDOVIKA FESZTIVÁL 2023-BAN IS

2023-ban május 11. és 13. között széles programkínálattal, hivatásrendi bemutatókkal, koncertekkel és Ludovika Szabadegyetemi előadásokkal várja az NKE az érdeklődőket a Ludovika Campuson. A három napon át tartó rendezvény programkínálata a hagyományokat követi: zene, tánc és a hivatásrendek bemutatói mellett újra érdekes előadásokkal, beszélgetésekkel várjuk a látogatókat május 11-én és 12-én.

A programterv összeállításánál továbbra is az egyetem kutatásaira, a képzések keretében elérhető tudásanyagra, valamint a közéletet tematizáló fontos témákra építettünk, amelyre korunk meghatározó hazai és nemzetközi szereplőit kérjük fel.

 

Prőhle Gergely volt nagykövet, az NKE Stratégiai Tanulmányok Intézetének igazgatója

Az NKE Stratégiai Tanulmányok Intézetének igazgatója, a Habsburg Ottó Alapítvány igazgatója és a Magyarországi Evangélikus Egyház országos felügyelője, korábbi nagykövet. Magas német, olasz és lengyel állami kitüntetések birtokosa, 2021-ben a Magyar Érdemrend középkeresztje kitüntetésben részesült. 

A Nemzetek Európája Karrierprogram programigazgatója, szakterületei a német bel- és külpolitika és a diplomácia. 

 

Dr. Schmidt Mária - a Terror Háza Múzeum főigazgatója

 

Széchenyi-díjas történész, a Terror Háza Múzeum, a XX. Század Intézet és a XXI. Század Intézet főigazgatója, valamint a Pázmány Péter Katolikus Egyetem egyetemi tanára.

 

Dr. Magyarics Tamás - korábbi nagykövet, az NKE EJKK Amerika Kutatóintézet tudományos főmunkatársa

Történész, korábbi nagykövet. Jelenleg az NKE Amerika Kutatóintézet tudományos főmunkatársa, valamint az ELTE Amerikanisztika Tanszékének egyetemi tanára. 2011-2015 között Magyarország írországi nagyköveteként dolgozott. Főszerkesztője a Hungarian Conservative és a Hungarian Review folyóiratoknak. Számos tanulmányt publikált az Egyesült Államok, továbbá az Egyesült Királyság történetének és külpolitikájának, különböző témáiról, valamint a transzatlanti kapcsolatokról.

 

Dr. Somkuti Bálint - biztonságpolitikai elemző, az MCC kutatótanára

Az MCC kutatótanára, hadtörténész, biztonságpolitikai elemző. Fő kutatási területe a modern érdekérvényesítés, ezen belül napjaink katonai műveletei, valamint a nem-hagyományos módszerek, elsősorban a gerilla és irreguláris hadviselés. 2012-ben védte meg a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi Iskolájában disszertációját, amelynek a 4. generációs hadviselés volt a témája. Kiemelt érdeklődési köréhez tartoznak a jelen és a múlt hadiflottái és légierői, valamint a haditechnika és a hadtudomány.

 

Várunk szeretettel minden érdeklődőt!

Organized by

Rendezvény és Program Iroda