Ludovika Fesztivál - Szabadegyetem

Biztonságpolitikai körkép - a Biztonságpolitikai Szakkollégium gondozásában

Előadó: Dr. Remek Éva, egyetemi docens (Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Nemzetközi Biztonsági Tanulmányok Tanszék), Dr. Csiki Varga Tamás, tudományos főmunkatárs (NKE EJKK Stratégiai Védelmi Kutatóintézet), Bartók András, tanársegéd (NKE Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar Nemzetközi Kapcsolatok és Diplomácia Tanszék), Moderátor: Dr. Kaló József, egyetemi docens (Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar)

Europe/Budapest
Nemzetközi biztonság és védelempolitikai sátor (Oktatási Központ 214-215-ös terem)

Nemzetközi biztonság és védelempolitikai sátor

Oktatási Központ 214-215-ös terem

1089 Budapest, Orczy út 1.
Leírás

A képen embléma látható

Automatikusan generált leírás

LUDOVIKA FESZTIVÁL 2023-BAN IS

2023-ban május 11. és 13. között széles programkínálattal, hivatásrendi bemutatókkal, koncertekkel és Ludovika Szabadegyetemi előadásokkal várja az NKE az érdeklődőket a Ludovika Campuson. A három napon át tartó rendezvény programkínálata a hagyományokat követi: zene, tánc és a hivatásrendek bemutatói mellett újra érdekes előadásokkal, beszélgetésekkel várjuk a látogatókat május 11-én és 12-én.

A programterv összeállításánál továbbra is az egyetem kutatásaira, a képzések keretében elérhető tudásanyagra, valamint a közéletet tematizáló fontos témákra építettünk, amelyre korunk meghatározó hazai és nemzetközi szereplőit kérjük fel.

 

Dr. Remek Éva - egyetemi docens, Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Nemzetközi Biztonsági Tanulmányok Tanszék

Dr. Remek Éva, a Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Nemzetközi Biztonsági Tanulmányok Tanszékének habilitált docense. Az ELTE-n végzett: tanár, bölcsész. 2002-ben a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen PhD-fokozatot, 2018-ban pedig habilitált doktori címet szerzett a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen. Oktatási és kutatási területe: a nemzetközi szereplők (államok, szervezetek, pl. az EBESZ, EU) kapcsolatait befolyásoló lépések, interakciók, illetve a biztonság- és védelempolitika elemzése a biztonsági tanulmányok keretein belül.


Dr. Csiki Varga Tamás - tudományos főmunkatárs, NKE EJKK Stratégiai Védelmi Kutatóintézet

Dr. Csiki Varga Tamás biztonság- és védelempolitika szakon végzett 2009-ben a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (NKE), illetve jogelőd intézményében, az egykori Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen. Ezután a Közép-európai Egyetemen folytatta tanulmányait, majd PhD fokozatot szerzett az NKE Hadtudományi Doktori Iskolájában. Jelenleg az NKE Eötvös József Kutatóközpont Stratégiai Védelmi Kutatóintézetének tudományos főmunkatársa. Oktatási és kutatási területei közé tartozik az európai államok védelempolitikája, különösen Németországé és Magyarországé, a NATO, továbbá a kisebbségi konfliktusok biztonság- és védelempolitikai vonatkozása. 2018 óta a Defense and Security Analysis című folyóirat szerkesztője.


Bartók András - tanársegéd, NKE Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar Nemzetközi Kapcsolatok és Diplomácia Tanszék

Bartók András a Károli Gáspár Református Egyetem keleti nyelvek- és kultúrák szakán végzett, majd japanológia mesterszakon szerzett diplomát, ezt követően tanulmányait Japánban folytatta az Oita Egyetemen. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi Doktori Iskolájában szerzett PhD fokozatot, felsőfokon beszél japánul és angolul. Oktatási és kutatási területei közé tartozik Kelet-Ázsia biztonság- és védelempolitikája, különösképpen Kínáé és Japáné.


Moderátor: Dr. Kaló József - egyetemi docens, Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar

 

Várunk szeretettel minden érdeklődőt!

 

Szervező

Rendezvény és Program Iroda