Ludovika Fesztivál - Szabadegyetem

BETELT - Út a zöld Európa felé - a Nemzetközi és Európai Szakkollégium gondozásában

by Dr. Kis Norbert, intézetvezető, NKE Környezeti Fenntarthatósági Intézet, Deli Daniella, klímapolitikáért felelős helyettes államtitkár, Energiaügyi Minisztérium

Europe/Budapest
Állam és EU sátor (Orczy-park)

Állam és EU sátor

Orczy-park

1089 Budapest, Orczy út 1.
Description

A képen embléma látható

Automatikusan generált leírás

LUDOVIKA FESZTIVÁL 2023-BAN IS

2023-ban május 11. és 13. között széles programkínálattal, hivatásrendi bemutatókkal, koncertekkel és Ludovika Szabadegyetemi előadásokkal várja az NKE az érdeklődőket a Ludovika Campuson. A három napon át tartó rendezvény programkínálata a hagyományokat követi: zene, tánc és a hivatásrendek bemutatói mellett újra érdekes előadásokkal, beszélgetésekkel várjuk a látogatókat május 11-én és 12-én.

A programterv összeállításánál továbbra is az egyetem kutatásaira, a képzések keretében elérhető tudásanyagra, valamint a közéletet tematizáló fontos témákra építettünk, amelyre korunk meghatározó hazai és nemzetközi szereplőit kérjük fel.

 

Tisztelt Érdeklődők!

Szeretnénk Önöket értesíteni, hogy az előadásra való jelentkezés maximális regisztrációs számmal lezárult.

Megértésüket köszönjük:

Szervezők

 

Dr. Kis Norbert intézetvezető, NKE Környezeti Fenntarthatósági Intézet

Dr. Kis Norbert jogász, egyetemi tanár 2022 óta vezeti a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Környezeti Fenntarthatósági Intézetét. Pályafutása során oktatóként és vezetőként is dolgozott a felsőoktatásban. Az ELTE, a Széchenyi István Egyetem, majd a Budapesti Corvinus Egyetem tanára volt, és a kezdetektől részt vett az NKE építésében dékánként, illetve rektorhelyettesként is. Kutatási és oktatási szakterülete a kormányzás szakpolitikai kérdései, jogalkotás és jogpolitika, állami jogérvényesítés, a fenntartható fejlődés és fenntarthatósági politikák.

 

Deli Daniella - klímapolitikáért felelős helyettes államtitkár, Energiaügyi Minisztérium

2021 óta klímapolitikáért felelős helyettes államtitkár, előbb a Technológiai és Ipari Minisztériumban, majd 2022 decemberétől az Energiaügyi Minisztériumban. Olyan tématerületekkel foglalkozik, mint az energiahatékonyság, épületenergetika, a kibocsátás-kereskedelmi rendszer hazai működtetése, stratégiák és jogszabályok kidolgozása és megvalósítása, a kibocsátás-csökkentés, az alkalmazkodás és a szemléletformálás terén, de jelentős tapasztalattal rendelkezik nemzetközi és európai uniós ügyekben is.

 

Várunk szeretettel minden érdeklődőt!

 

Organized by

Rendezvény és Program Iroda