Kiberbiztonsági Tanszék

AI in the public sector: balancing progress and ethics

Europe/Budapest
Description

Kedves Hallgatók,

Luljeta Plakolli Kasumi koszovói Pristina egyetemről érkezik egyetemünkre, mint vendégelőadó. Adjunktus asszony a mesterséges intelligencia témában,  "AI in the Public Sector: Balancing Progress and Ethics" címmel fog előadni a HKHIRA55 - Információs rendszerek és hálózatok biztonsága kurzus keretében. Az előadása során lehetőség nyílik megismerni a mesterséges intelligencia alkalmazásának jogi és etikai kihívásait a közszférában. 

Előadás időpontja: Október 11. 11:00

Előadás helyszíne: Ludovika Szárnyépület LSZ-220 tanterem

Előadás munkanyelve: Angol

A kurzuson részvételt teremkapacitáshoz mérten megnyitottuk érdeklődő hallgatók számára. Teremkapacitás limitált, ezért kérjük részvételi szándékát regisztráción keresztül jelezze.


Luljeta Plakolli Kasumi a Pristina Egyetem volt megbízott rektora, volt Nemzetközi együttműködési és Hallgatói projektekért felelős dékánhelyettese, adjunktus az egyetem jogi karán.

Egyetemi pozíciója mellett jogász, melyből kiemelendő, hogy a koszovói közlekedési és környezetvédelmi miniszter külső jogi tanácsadója volt. 

Jogi szakterülete és kutatási területe nagyban lefedi az aktuális kiberbiztonsági kérdéseket, ennek keretében foglalkozik a mesterséges intelligencia jogi aspektusaival, illetve a virtuális valóság és szerzői jog kapcsolatával. 

Organized by

Ináncsi Mátyás