NKE - HEAD

HEAD-NKE Záróelőadás: Integrációs csapdák - Identitás és menekültekPontszerző

Előadó: Kisasszony Borbála Szigeti (Európai Bizottság Magyarországi Képviselete)

Europe/Budapest
Oktatási Központ/1. emelet-114-115. MULTI (Oktatási Központ)

Oktatási Központ/1. emelet-114-115. MULTI

Oktatási Központ

90
Mutasd a térképen
Leírás

2015 óta az Európai Unió intenzíven foglalkozik a menekültekkel, a közbeszéd és a politikai színtér meghatározó témájává vált a migráció. Az európai integráció érzékelhetően megtört, hiszen a beérkező embertömeg kezelésében nem alakult ki minden kétséget kizáró konszenzus az Unió tagállamai között. Európa kihívás előtt áll minden tekintetben a menekültek ügyében.

A HEAD-NKE félévzáró előadása pontosan erről a témáról fog szólni. Szigeti Borbála, az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének politikai és gazdasági elemzői osztályának vezetője lesz segítségünkre abban, hogy hogyan tud Európa segítségére lenni a menekülteknek, miként próbálja az Európai Unió integrálni a menekülteket. További kérdés még, hogy milyen irányban halad Európa identitása, fog-e változni a menekültek nagylétszámával, avagy épp ellenkezőleg a menekültek vesznek fel európai identitást? Ezekre a kérdésekre keressük a választ az előadás során.

Ha felkeltettük az érdeklődéseteket, akkor szeretettel várunk 2022. december 5-én 18:00 órakor az Oktatási Épület 112-113-as termében!

Facebook esemény: https://fb.me/e/2bupB9zAT

 

Szervező

HEAD-NKE

Regisztráció
NKE Hallgató