Ludovika Fesztivál - Szabadegyetem

BETELT - Milyen tudásra lesz szükségünk a jövőben?

by Dr. Hankó Balázs, a KIM innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára, Dr. Hiller István, országgyűlési képviselő, , korábbi oktatási és kulturális miniszter, Moderátor: Dr. Christián László r. dandártábornok, oktatási rektorhelyettes, NKE

Europe/Budapest
Nemzetközi biztonság és védelempolitikai sátor (Orczy-park)

Nemzetközi biztonság és védelempolitikai sátor

Orczy-park

1089 Budapest, Orczy út 1.
Description

A képen embléma látható

Automatikusan generált leírás

LUDOVIKA FESZTIVÁL 2023-BAN IS

2023-ban május 11. és 13. között széles programkínálattal, hivatásrendi bemutatókkal, koncertekkel és Ludovika Szabadegyetemi előadásokkal várja az NKE az érdeklődőket a Ludovika Campuson. A három napon át tartó rendezvény programkínálata a hagyományokat követi: zene, tánc és a hivatásrendek bemutatói mellett újra érdekes előadásokkal, beszélgetésekkel várjuk a látogatókat május 11-én és 12-én.

A programterv összeállításánál továbbra is az egyetem kutatásaira, a képzések keretében elérhető tudásanyagra, valamint a közéletet tematizáló fontos témákra építettünk, amelyre korunk meghatározó hazai és nemzetközi szereplőit kérjük fel.

 

Tisztelt Érdeklődők!

Szeretnénk Önöket értesíteni, hogy az előadásra való jelentkezés maximális regisztrációs számmal lezárult.

Megértésüket köszönjük:

Szervezők

 

Dr. Hankó Balázs - innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkár, Kulturális és Innovációs Minisztérium

A Semmelweis Orvostudományi Egyetem Gyógyszerésztudományi Karán diplomázott gyógyszerészként. Két évtizedes oktatói tapasztalattal rendelkezik, jelenleg habilitált egyetemi docens. 2017 és 2020 között az Emberi Erőforrások Minisztériuma, majd az Innovációs és Technológiai Minisztérium Oktatásért Felelős Államtitkárságának orvos- és egészségtudományi képzést folytató felsőoktatási intézmények fejlesztéséért felelős miniszteri biztosa. 2020 és 2022 között az Innovációs és Technológiai Minisztérium, majd a Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért felelős helyettes államtitkára, 2022 decemberétől a felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért, felnőttképzésért felelős államtitkára.

 

Dr. Hiller István - országgyűlési képviselő, korábbi oktatási és kulturális miniszter

Dr. Hiller István az ELTE BTK történelem-latin szakán diplomázott, 1996-ban PhD-fokozatot szerzett. Az MSZP alapító tagja. 2002. áprilisától országgyűlési képviselő, 2003-tól az MSZP alelnöke, majd 2004- 2007 között a párt elnöke. 2003-2005 között a Nemzeti Kulturális Örökség minisztere. 2006-2010 között oktatási és kulturális miniszter. 2014 és 2022 között az Országgyűlés alelnöke. Az MSZP országgyűlési képviselője.

 

Moderátor: Dr. Christián László r. dandártábornok – oktatási rektorhelyettes, NKE

Dr. Christián László r. dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem oktatási rektorhelyettese, tanszékvezető egyetemi docens (NKE Rendészettudományi Kar Magánbiztonsági és Önkormányzati Rendészeti Tanszék), jogász. Majd két évtizedes hazai felsőoktatási tapasztalattal rendelkezik, számos publikáció szerzője.

 

Várunk szeretettel minden érdeklődőt!

 

Organized by

Rendezvény és Program Iroda